Uncategorized

EXTRA WORKSHOPS (gratis te bezoeken voor onze yogaleden)

De workshops zijn, zeg maar, een extra service voor degenen die bij ons yoga-en. Om zo te komen tot een extra verdieping in de yoga en alles dat met de yoga te maken heeft. Een vraag die, volgens de yoga traditie, vaak gesteld wordt voordat een yogales begint. Wat kan ik voor je doen heb je een wens of verzoek, waarmee kan ik je van dienst zijn. Daarom uit interesse en om u beter van dienst te kunnen zijn, vraag maar, geef maar aan. Zijn er onderwerpen die u meer belicht wil zien. Ook voor de workshops gaat dit op. Het is gewoon geweldig mooi en leuk om te zien hoe anderen zich door het beoefenen van de yoga  verder ontwikkelen en hoe het iemand kan helpen en ondersteunen in het dagelijks leven. Op allerlei manieren. Dit is voor mij beloning genoeg en hier hoeven geen extra verdiensten tegenover te staan.

De positiviteit van degenen die bij ons yoga-en is letterlijk en figuurlijk een drijfveer om door te gaan met het geven van de yogalessen.

Na meerdere verzoekjes kan er aan de volgende onderwerpen in de komende workshops aandacht besteed worden.

Bijvoorbeeld :

Surya Namaskar (de zonnegroet), Pranayama (energieregulerende oefeningen middels de ademhaling), aandachts en verdiepingsoef voor de ademhaling  Meditatie, partneryoga.

Pranayama en ademhalings oefeningen. Pranayama oefeningen zijn energieregulerende oefeningen mbv de ademhaling. Daarnaast wordt er  aandacht besteed aan verdiepingsoef. voor de ademhaling. Hoe kunnen diverse ademhalings oef. je helpen om beter te ontspannen of bijv. je fysiek lichaam ondersteunen om zo te komen tot een verbeterde, krachtige en toch ontspannen zachte lichaamshouding. Een actieve mind en toch relaxed. Hoe kan de ademhaling je van dienst zijn, om je makkelijker te concentreren en te mediteren. Hoe stop je eventueel je gedachtenstroom. Wat wordt hiermee allemaal bedoeld, vraag je je misschien af. Hoe kan bijv je lichaam krachtig en toch zacht zijn. Dit alles en meer wordt je duidelijk na deze workshop.Cq Yogasessie in Woerdenof Culemborg

De zonnegroet, verdieping in de asanas ademhaling en achterliggende gedachte achter de zonnegroet. Hoe zo te oefenen dat je de zonnegroet evt. 108 keer kunt uitvoeren . Tijdens deze yogales bouwen we op en verdiepen ons. En doen dus nog niet 108 keer de zonnegroet. Bij deze wel een uitnodiging voor degenen die al langer bij ons oefenen en de zonnegroet wel 108 keer willen en kunnen doen. Als jullie willen dan kunnen we een aantal,bijv. zaterdagen hiervoor inplannen. De zonnegroet is veel meer dan alleen een fysiek gebeuren. En dit willen wij deze keer meer belichten , naast het met de juiste techniek uitvoeren van de lichaamshoudingen en ademhaling.Waarom de zonnegroet en hoe kom ik mbv. de zonnegroet tot een yogabeoefening die verder gaat dan alleen het fysiek. Body mind and spirit. Dit en meer komt tijdens deze gratis workshops aan bod.

In overleg met jullie zullen de data en yoga onderwerpen voor de komende maanden vastgelegd worden. Nogmaals voorstellen en verzoekjes zijn van harte welkom. Ook de yogaleden uit Beusichem, Geldermalsen, Eck en wiel, Linschoten,Harmelen,Zegveld,zijn natuurlijk van harte welkom in bijv. Woerden of Culemborg voor o.a. de extra yogasessies.

Onze workshops zijn bijna altijd gratis te bezoeken. Soms wordt er een gast docent uitgenodigd dan vragen wij een kleine bijdrage als tegemoetkoming in eventuele extra kosten. Dit zal nooit meer zijn dan 10 euro per persoon. Bijv, evt. les.materiaal of reiskosten, die de gastdocent maakt worden hiermee vergoed.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>