Bedrijfsyoga

Peter bij de GangesBedrijfsyoga kan u helpen bij preventieve verzuimbestrijding. Door de yoga te beoefenen wordt men niet alleen gezonder maar het risico van ziek worden, wordt ook verkleind. Het aantal personeelsleden dat langdurig uitvalt door het ineffectief omgaan met stress is nog steeds stijgend. Vooral betrekkelijk jonge mensen vallen hierbij onder de risicogroep. Wij bieden groepslessen en individuele lessen voor bedrijven aan.

Mens sana in corpore sano – een gezonde geest in een gezond lichaam, (Juvenalis)

Zelfonderzoek staat bij het beoefenen van Yoga centraal. Teveel stress een verkeerde zithouding en vermoeidheid worden eerder opgemerkt. De oefeningen zorgen ervoor dat men weer in balans komt. Iemand die regelmatig de Yoga beoefend zal minder vatbaar zijn voor zaken die ziektes kunnen veroorzaken. Men blijft een mens en het blijft dus altijd mogelijk dat men toch ziek wordt. De praktijk heeft al vele malen uitgewezen dat iemand die in een goede conditie verkeerde voordat hij ziek werd sneller herstelde dan iemand die een slechte conditie had. Door de Yogaoefeningen wordt het lichaam fit leniger sterker en gezonder. De oefeningen werken gewichtregulerend. Wie te zwaar is wordt lichter en wie te licht is gespierder/steviger. De ademhaling concentratie en focus worden verbeterd. Al vele malen heb ik gezien dat men de Yoga ook thuis gaat beoefenen. Regelmatig krijg ik te horen dat zelfs de kleinsten uit het gezin meedoen. Yoga is dus niet alleen maar gezond maar ook leuk om te doen.

In het bedrijfsleven wordt veel geld uitgegeven aan materiaal om lichaamsklachten te voorkomen, zoals aangepaste bureaustoelen. Dit zijn natuurlijk nuttige zaken maar nog belangrijker is de lichaamshouding van de medewerker. Door middel van Yoga wordt deze verbeterd. Alles wat met gezond zijn geassocieerd wordt komt men in de yogaoefeningen tegen. Lichaam, geest, ademhaling,emotie, voeding enz. Het vertalen van de yogaoefeningen naar de dagelijkse praktijk gebeurd na enig oefenen vanzelf. Het observeren van het lichaam en ademhaling bijvoorbeeld, bewust-zijn. Zodat o.a. stress eerder opgemerkt wordt.

Door de lichaamsoefeningen wordt net als door te sporten- fitnessen het fysiek versterkt. Yoga betrekt echter m.b.v. concentratie, aandacht en de adem ook al het andere erbij wat een mens, mens maakt. Een mens is meer dan alleen een lichaam,spieren en botten. Fit en gezond zijn en blijven kan alleen als men zichzelf in een breder perspectief ziet. Het beoefenen van de Yoga geeft handvatten daartoe. Door middel van lichaamsoefeningen,meditatie,ademhalingsoefeningen,enz.

Wij verzorgen een compleet wellness bedrijfs pakket : bedrijfsyoga, Qi Gong,bedrijfs meditatie,stoel massage,shiatsu, bedrijfsfitness, Teambuilding,personal training. Meer  informatie over de lessen staat op de  pagina’s – lessen, yogalessen,Qi Gong lessen.

Onze diensten bieden wij u aan op uw locatie / bedrijf. Bijvoorbeeld bedrijfsyoga  Utrecht, Woerden, Tiel, Den Bosch en de daar omheen liggende gemeenten. Zijn enkele voorbeelden van plaatsen waar wij onze diensten aanbieden.

Wij zijn altijd bereid om bovenstaande persoonlijk toe te lichten.

E.mail : peter@yogawoerden.nl

U kunt ons ook bellen de tijden dat wij bereikbaar zijn staan vermeld op de contact pagina.

Tel.nr : 06-4125 9782

E-mail : peter@yogawoerden.nl

Comments are closed.