Buiten yogalessen voor jongeren nu 3 maanden voor 12 euro.

Buiten Yoga, Qi gong/ Tai chi en Fitness lessen voor jongeren, van 12 t/m 17 jaar, in het Brediuspark op het grote sportveld. Iedere zaterdag is er om 13:00 (yoga)  om 14:15 (Qi Gong) en om 15:30 een Fitness les. Drie maanden voor 12 euro. Zodat je laagdrempelig kennis kunt maken met echte yoga. Ja oefeningen waar je fysiek en mentaal gezonder, sterker meer relaxed van wordt.Maar Yoga en Qi Gong zijn meer dan alleen maar fysieke oefeningen en daarna ontspannen. Alles van de yoga komt aan bod. O.a. de asana’s (yogahoudingen en series) maar ook de ademhaling, concentratie en meditatie oefeningen. We oefenen in trainings/ sportieve kledij, je dient zelf na de eerste proefles een yoga/sportmatje en badlaken mee te nemen. Voor de eerste les zijn er reservematjes aanwezig.

Voor een afspraak voor de gratis proefles kun je me bellen tel.nr. 06-4125 9782. of mailen : peter@yogawoerden.nl

Ik hoop je binnenkort te mogen begroeten.

Yoga kan door iedereen beoefend worden(dus ook als u niet zo lenig bent)

U hoeft voor de yoga niet lenig te zijn of u in allerlei bochten te kunnen wringen om de yogaoefeningen te doen.

Een goede yogadocent past zo wie zo de yogaoefeninngen aan, iedere yogaoefening  kan op de eigen wijze worden beoefend en naar ieders persoonlijke kunnen en wensen worden aangepast. Of dit nu gaat over fysieke , meditatieve of ontspanningsoefeningen . Wel is het zo dat yoga uit verschillende onderdelen bestaat en dat een bepaald onderdeel meer aantrekkingskracht op iemand kan hebben. Iemand van 70 jaar oud met bijv gewrichtsklachten kan andere redenen hebben om te yoga-en dan bijv een topsporter. Daarom worden er soms yogalessen aangeboden met een verschillend accent.

De topsporter die zijn kracht en lenigheid wil vergroten denkt soms dat yoga alleen voor de ontspanning is. En degene die juist ontspanning zoekt, ziet op de tv jonge mensen de yogaoefeningen doen waarvoor je fysiek heel lenig dient te zijn. Voor beiden kan de yoga iets betekenen. Dus bij deze nodig ik iedereen uit om eventuele vooroordelen opzij te zetten en met ons mee te yoga-en. Een proefles is gratis.(peter@yogawoerden.nl) of 06-4125 9782

EXTRA WORKSHOPS (gratis te bezoeken voor onze yogaleden)

De workshops zijn, zeg maar, een extra service voor degenen die bij ons yoga-en. Om zo te komen tot een extra verdieping in de yoga en alles dat met de yoga te maken heeft. Een vraag die, volgens de yoga traditie, vaak gesteld wordt voordat een yogales begint. Wat kan ik voor je doen heb je een wens of verzoek, waarmee kan ik je van dienst zijn. Daarom uit interesse en om u beter van dienst te kunnen zijn, vraag maar, geef maar aan. Zijn er onderwerpen die u meer belicht wil zien. Ook voor de workshops gaat dit op. Het is gewoon geweldig mooi en leuk om te zien hoe anderen zich door het beoefenen van de yoga  verder ontwikkelen en hoe het iemand kan helpen en ondersteunen in het dagelijks leven. Op allerlei manieren. Dit is voor mij beloning genoeg en hier hoeven geen extra verdiensten tegenover te staan.

De positiviteit van degenen die bij ons yoga-en is letterlijk en figuurlijk een drijfveer om door te gaan met het geven van de yogalessen.

Na meerdere verzoekjes kan er aan de volgende onderwerpen in de komende workshops aandacht besteed worden.

Bijvoorbeeld :

Surya Namaskar (de zonnegroet), Pranayama (energieregulerende oefeningen middels de ademhaling), aandachts en verdiepingsoef voor de ademhaling  Meditatie, partneryoga.

Pranayama en ademhalings oefeningen. Pranayama oefeningen zijn energieregulerende oefeningen mbv de ademhaling. Daarnaast wordt er  aandacht besteed aan verdiepingsoef. voor de ademhaling. Hoe kunnen diverse ademhalings oef. je helpen om beter te ontspannen of bijv. je fysiek lichaam ondersteunen om zo te komen tot een verbeterde, krachtige en toch ontspannen zachte lichaamshouding. Een actieve mind en toch relaxed. Hoe kan de ademhaling je van dienst zijn, om je makkelijker te concentreren en te mediteren. Hoe stop je eventueel je gedachtenstroom. Wat wordt hiermee allemaal bedoeld, vraag je je misschien af. Hoe kan bijv je lichaam krachtig en toch zacht zijn. Dit alles en meer wordt je duidelijk na deze workshop.Cq Yogasessie in Woerdenof Culemborg

De zonnegroet, verdieping in de asanas ademhaling en achterliggende gedachte achter de zonnegroet. Hoe zo te oefenen dat je de zonnegroet evt. 108 keer kunt uitvoeren . Tijdens deze yogales bouwen we op en verdiepen ons. En doen dus nog niet 108 keer de zonnegroet. Bij deze wel een uitnodiging voor degenen die al langer bij ons oefenen en de zonnegroet wel 108 keer willen en kunnen doen. Als jullie willen dan kunnen we een aantal,bijv. zaterdagen hiervoor inplannen. De zonnegroet is veel meer dan alleen een fysiek gebeuren. En dit willen wij deze keer meer belichten , naast het met de juiste techniek uitvoeren van de lichaamshoudingen en ademhaling.Waarom de zonnegroet en hoe kom ik mbv. de zonnegroet tot een yogabeoefening die verder gaat dan alleen het fysiek. Body mind and spirit. Dit en meer komt tijdens deze gratis workshops aan bod.

In overleg met jullie zullen de data en yoga onderwerpen voor de komende maanden vastgelegd worden. Nogmaals voorstellen en verzoekjes zijn van harte welkom. Ook de yogaleden uit Beusichem, Geldermalsen, Eck en wiel, Linschoten,Harmelen,Zegveld,zijn natuurlijk van harte welkom in bijv. Woerden of Culemborg voor o.a. de extra yogasessies.

Onze workshops zijn bijna altijd gratis te bezoeken. Soms wordt er een gast docent uitgenodigd dan vragen wij een kleine bijdrage als tegemoetkoming in eventuele extra kosten. Dit zal nooit meer zijn dan 10 euro per persoon. Bijv, evt. les.materiaal of reiskosten, die de gastdocent maakt worden hiermee vergoed.

Yoga in Eck en Wiel, Yoga in Maurik

De yoga lessen in Eck en Wiel worden gegeven In het Jeugd gebouw (Prinses Beatrix straat 9) naast de Anna kerk. Iedere Woensdag- morgen om 9.00 + 10.15. + 11:45. In het derde uur van 11:45, zijn er nog twee plaatsen vrij.  Als u bijvoorbeeld in Maurik,Zoelen of Beusichem woont bent u natuurlijk ook van harte welkom bij de Yoga.

Ons email adres is : peter@yogawoerden.nl

Tel.nr. 06-4125 9782

Ook bieden wij o.a. bedrijfsyoga lessen aan. O.a. in Buren,Maurik,Eck en wiel en omgeving. Yoga in Eck en Wiel, Yoga in Maurik, Yoga in Buren. Het is o.a ook mogelijk om in de vorm van een yoga priveles . In uw eigen woonplaats een yogales van ons te krijgen.

Alle lestijden van Culemborg, Woerden en Geldermalsen

Door een technisch ongemak kan niet iedereen op zijn/haar computer de lestijden die rechts bovenaan de homepage staan bekijken. Onze excuses voor dit ongemak er wordt aan gewerkt. Vandaar deze voorlopige oplossing.

De lestijden : Als er niets achter de lestijden vermeld staat betreft het een Hatha + Raja =Ashtanga yoga les ( een meer uitgebreide uitleg hierover staat op de pagina “Ashtanga yoga”

Yogales in WOERDEN:

“Brediushonk” kievitstraat40

De Yoga ingang bevindt zich aan de linkerkant van het gebouw. Via het ijzeren hek, richting de dierenweide lopend. Ziet u na 20 meter aan uw rechterzijde de deur die wij als yoga ingang gebruiken.De Yogaruimte bevindt zich dus achterin het gebouw.

mndg : 19.00 (Hatha + Raja Yoga) + 20:30 ( Dynamische Yoga) ( in de zomermaanden yoga-en we buiten) op het grote sportveld in het Brediuspark. rechts achteraan op het veld

Za : 9:00 (hatha yoga), 10:30 (Yoga op maat) 13:00 (buitenyoga voor jongeren)  In de zomermaanden yoga-en we in het Brediuspark op het sportveld. Rechts achteraan op het veld

Yoga in Geldermalsen. Op do :19:30

In basisschool de Morgenster(de glorie van holland 28)

Gratis Proefles + 2 gratis Yogasessies/middagen

U leest het goed, als u na een proefles besluit om bij ons(de Ashtanga yogaschool Woerden Culemborg) lid te worden. Dan kunt u per jaar 2 gratis yoga sessies van 2 uur bijwonen.

In Woerden op een zaterdagochtend van 10:00 tot 12:00.Volgt u de Yoga lessen in Culemborg, Yogales in Geldermalsen of Yogales in Eck en Wiel, Maurik.  Dan bent u van harte welkom bij de extra yoga lessen die we op de zondagen geven in Culemborg.

Nadere informatie over de datums worden ongeveer een maand van tevoren gegeven.

Wij geven regelmatig dit soort sessies. Het kiezen van een onderwerp gebeurt in overleg met degenen die zich hiervoor opgeven. Een sessie (van 2 uur) kan bijv bestaan uit het verdiepen van 1 asana (lichaamshouding) + ademhalingstechnieken. Tijdens een andere sessie komt bijv. meditatie/awareness aan bod. Alles kan worden aangepast aan iemands niveau en fysieke kunnen.

Soms vraagt men wel eens: “Gaan we dan 2 uur zitten tijdens de meditatie?”. Dat is vooral voor beginners bijna niet op te brengen, dus dat doen we niet. Twee korte meditaties, voorafgaand en tussendoor, verdiepen we ons o.a. in hoe het lichaam voor te bereiden op een meditatie. De buikademhaling, oftewel lage ademhaling, aanleren. Er is tevens ruimte voor een vragenronde.

Een vraag die regelmatig terugkomt is, wat kan ik toch doen om al die gedachten/ mijn hoofd / denken tot rust te brengen?.Hier geven wij dan, zeg maar yoga-handvatten-technieken voor. Er zijn vele Yoga en Meditatie technieken. Er is niet 1 techniek die voor iedereen ten alle tijden werkt. Als een soort wondermiddel.

Wij proberen er samen met u achter te komen bij welke technieken u zich goed voelt. En met welke technieken u praktisch iets kunt.

U kunt zitten op de vloer of op een stoel. Enz alles wordt aan uw mogelijkheden aangepast ook tijdens de asana(lichaams houding) sessie.

Achteraf drinken we met zijn allen gezellig een kopje thee (Wij zorgen voor de thee en degenen die oefenen evt. voor het koekje)

Kom gerust eens langs voor een gratis yoga of qi-gong proefles. Van tevoren kunt u  met ons een afspraak  maken hiervoor. Zodat er niet op het ene uur 5 personen voor een proefles komen en op het andere uur 1 persoon. Om zo te voorkomen dat het ene lesuur overvol is. Terwijl er op het andere lesuur nog ruimte genoeg is.

U kunt ons bereiken via de e-mail : peter@yogawoerden.nl

U kunt ons ook bellen , de tijden dat wij bereikbaar zijn staan vermeld op de contact pagina. Tel nr: 06- 4125 9782