Uncategorized

Buiten yogalessen voor jongeren nu 3 maanden voor 12 euro.

Buiten Yoga, Qi gong/ Tai chi en Fitness lessen voor jongeren, van 12 t/m 17 jaar, in het Brediuspark op het grote sportveld. Iedere zaterdag is er om 13:00 (yoga)  om 14:15 (Qi Gong) en om 15:30 een Fitness les. Drie maanden voor 12 euro. Zodat je laagdrempelig kennis kunt maken met echte yoga. Ja oefeningen waar je fysiek en mentaal gezonder, sterker meer relaxed van wordt.Maar Yoga en Qi Gong zijn meer dan alleen maar fysieke oefeningen en daarna ontspannen. Alles van de yoga komt aan bod. O.a. de asana’s (yogahoudingen en series) maar ook de ademhaling, concentratie en meditatie oefeningen. We oefenen in trainings/ sportieve kledij, je dient zelf na de eerste proefles een yoga/sportmatje en badlaken mee te nemen. Voor de eerste les zijn er reservematjes aanwezig.

Voor een afspraak voor de gratis proefles kun je me bellen tel.nr. 06-4125 9782. of mailen : peter@yogawoerden.nl

Ik hoop je binnenkort te mogen begroeten.

Yoga kan door iedereen beoefend worden(dus ook als u niet zo lenig bent)

U hoeft voor de yoga niet lenig te zijn of u in allerlei bochten te kunnen wringen om de yogaoefeningen te doen.

Een goede yogadocent past zo wie zo de yogaoefeninngen aan, iedere yogaoefening  kan op de eigen wijze worden beoefend en naar ieders persoonlijke kunnen en wensen worden aangepast. Of dit nu gaat over fysieke , meditatieve of ontspanningsoefeningen . Wel is het zo dat yoga uit verschillende onderdelen bestaat en dat een bepaald onderdeel meer aantrekkingskracht op iemand kan hebben. Iemand van 70 jaar oud met bijv gewrichtsklachten kan andere redenen hebben om te yoga-en dan bijv een topsporter. Daarom worden er soms yogalessen aangeboden met een verschillend accent.

De topsporter die zijn kracht en lenigheid wil vergroten denkt soms dat yoga alleen voor de ontspanning is. En degene die juist ontspanning zoekt, ziet op de tv jonge mensen de yogaoefeningen doen waarvoor je fysiek heel lenig dient te zijn. Voor beiden kan de yoga iets betekenen. Dus bij deze nodig ik iedereen uit om eventuele vooroordelen opzij te zetten en met ons mee te yoga-en. Een proefles is gratis.(peter@yogawoerden.nl) of 06-4125 9782

EXTRA WORKSHOPS (gratis te bezoeken voor onze yogaleden)

De workshops zijn, zeg maar, een extra service voor degenen die bij ons yoga-en. Om zo te komen tot een extra verdieping in de yoga en alles dat met de yoga te maken heeft. Een vraag die, volgens de yoga traditie, vaak gesteld wordt voordat een yogales begint. Wat kan ik voor je doen heb je een wens of verzoek, waarmee kan ik je van dienst zijn. Daarom uit interesse en om u beter van dienst te kunnen zijn, vraag maar, geef maar aan. Zijn er onderwerpen die u meer belicht wil zien. Ook voor de workshops gaat dit op. Het is gewoon geweldig mooi en leuk om te zien hoe anderen zich door het beoefenen van de yoga  verder ontwikkelen en hoe het iemand kan helpen en ondersteunen in het dagelijks leven. Op allerlei manieren. Dit is voor mij beloning genoeg en hier hoeven geen extra verdiensten tegenover te staan.

De positiviteit van degenen die bij ons yoga-en is letterlijk en figuurlijk een drijfveer om door te gaan met het geven van de yogalessen.

Na meerdere verzoekjes kan er aan de volgende onderwerpen in de komende workshops aandacht besteed worden.

Bijvoorbeeld :

Surya Namaskar (de zonnegroet), Pranayama (energieregulerende oefeningen middels de ademhaling), aandachts en verdiepingsoef voor de ademhaling  Meditatie, partneryoga.

Pranayama en ademhalings oefeningen. Pranayama oefeningen zijn energieregulerende oefeningen mbv de ademhaling. Daarnaast wordt er  aandacht besteed aan verdiepingsoef. voor de ademhaling. Hoe kunnen diverse ademhalings oef. je helpen om beter te ontspannen of bijv. je fysiek lichaam ondersteunen om zo te komen tot een verbeterde, krachtige en toch ontspannen zachte lichaamshouding. Een actieve mind en toch relaxed. Hoe kan de ademhaling je van dienst zijn, om je makkelijker te concentreren en te mediteren. Hoe stop je eventueel je gedachtenstroom. Wat wordt hiermee allemaal bedoeld, vraag je je misschien af. Hoe kan bijv je lichaam krachtig en toch zacht zijn. Dit alles en meer wordt je duidelijk na deze workshop.Cq Yogasessie in Woerdenof Culemborg

De zonnegroet, verdieping in de asanas ademhaling en achterliggende gedachte achter de zonnegroet. Hoe zo te oefenen dat je de zonnegroet evt. 108 keer kunt uitvoeren . Tijdens deze yogales bouwen we op en verdiepen ons. En doen dus nog niet 108 keer de zonnegroet. Bij deze wel een uitnodiging voor degenen die al langer bij ons oefenen en de zonnegroet wel 108 keer willen en kunnen doen. Als jullie willen dan kunnen we een aantal,bijv. zaterdagen hiervoor inplannen. De zonnegroet is veel meer dan alleen een fysiek gebeuren. En dit willen wij deze keer meer belichten , naast het met de juiste techniek uitvoeren van de lichaamshoudingen en ademhaling.Waarom de zonnegroet en hoe kom ik mbv. de zonnegroet tot een yogabeoefening die verder gaat dan alleen het fysiek. Body mind and spirit. Dit en meer komt tijdens deze gratis workshops aan bod.

In overleg met jullie zullen de data en yoga onderwerpen voor de komende maanden vastgelegd worden. Nogmaals voorstellen en verzoekjes zijn van harte welkom. Ook de yogaleden uit Beusichem, Geldermalsen, Eck en wiel, Linschoten,Harmelen,Zegveld,zijn natuurlijk van harte welkom in bijv. Woerden of Culemborg voor o.a. de extra yogasessies.

Onze workshops zijn bijna altijd gratis te bezoeken. Soms wordt er een gast docent uitgenodigd dan vragen wij een kleine bijdrage als tegemoetkoming in eventuele extra kosten. Dit zal nooit meer zijn dan 10 euro per persoon. Bijv, evt. les.materiaal of reiskosten, die de gastdocent maakt worden hiermee vergoed.

Privelessen, personal training,Shiatsu massage

Een priveles geeft u de gelegenheid om een persoonlijk, op maat gemaakt programma te verkrijgen. U kunt alleen of samen met een partner een personal yogatraining nemen.

Voor beginners en voor degenen die al langer de Yoga beoefenen. Er zijn mensen op onze yogaschool die al sinds 12 jaar bij ons de yoga beoefenen. Ook zij hebben plezier en baat bij de prive lessen. In de Yoga raakt men nooit uitgeleerd. Het is de kunst om de yoga te vertalen en te gebruiken in en voor het dagelijks leven.

Meer persoonlijke aandacht,  u krijgt o.a. tips hoe u  uw yogaoefeningen kunt vertalen en toe kunt passen in het dagelijks leven.

U krijgt, zo u dat wilt, een schema met oefeningen.

Aan de hand van dit schema kunt u thuis oefenen. Bij de andere privelessen kan dan vanuit dit schema geoefend worden.

Te denken valt aan het uitdiepen van de Asana’s lichaamsoefeningen, ademhalingsoef., meditatie enz. En hoe dit alles aan elkaar te koppelen/verbinden.

Privelessen worden gegeven voor of na de yogalessen. Bijvoorbeeld maandagmiddag om 17.45  Zaterdagochtend om 7.45 is er ook een mogelijkheid om een personal training te krijgen. Dit is vroeg maar wel een mooi tijdstip om yogaoefeningen te doen. Een goed begin van de dag en het weekend.

Voor meer informatie of een afspraak voor een priveles kunt u ons bellen of mailen. Onze gegevens zijn te vinden op onze contact pagina

Yoga in Woerden, Yoga in Culemborg, Yoga in Geldermalsen of Yoga in tiel. In al deze steden dorpen en omstreken is het mogelijk om een yoga prive les van ons te krijgen.