Yoga lessen

Urdhva Dhanurasana

Urdhva Dhanurasana

De lessen beginnen met een aandachtsoefening. Daarna volgt er een algehele warming up gevolgd door het beoefenen van de asana’s (lichaamshoudingen) en de ademhalingsoefeningen. Iedere les wordt met een ontspanningsoefening of met een meditatie afgesloten. Een aantal ochtenden per jaar is het mogelijk om een Yogasessie van drie uur bij te wonen. Ook het volgen van prive-lessen is mogelijk. Dit kan ook bij u thuis.

Iedereen kan de Yoga beoefenen op zijn of haar eigen wijze. Er is geen sprake van competitie. O.a. aandacht, concentratie, bewust-zijn, balans, gezondheid, en zelfonderzoek staan centraal.

De manier waarop men oefent weerspiegelt het innerlijke zijn. Door te oefenen met awareness(aandacht) en  te observeren en accepteren wat men aan gedachten, emoties  lichaams signalen(bijv. spanningen) en ademhaling tegenkomt, leert men zichzelf beter kennen. Bewust-zijn.

Tijdens de lessen krijgt u van ons de yoga handvatten om met uw spanningen/blokkades om te gaan. Spanningen/blokkades kunnen zich bijv. tijdens het mediteren of beoefenen van een asana manifesteren. U kunt m.b.v. de yoga, na contact te hebben gemaakt met uw spanningen/blokkades, ze los laten.

Eventuele blokkades zullen verdwijnen zodat de energie vrij stromen kan. Te denken valt aan rug of schouderklachten. Welke veroorzaakt worden door stress of een verkeerde zithouding.

Virabhadrasana II

Virabhadrasana II

Voor diegenen met psychische of lichamelijke klachten geven wij de lessen Yoga op maat. Het komt regelmatig voor dat medici of paramedici mensen doorverwijzen naar ons. Ontspanning loopt als een rode draad door deze lessen heen. De oefeningen worden in een zeer rustig tempo uitgevoerd. Zodat ze makkelijker aan een eventuele klacht kunnen worden aangepast. De yoga op maat lessen kunnen een aanvulling zijn op een therapie. Wij houden ons aan het advies van medici en paramedici.

Naast de klassieke Yoga lessen worden er ook verdiepings lessen gegeven. Het verdiepings uur is bedoeld voor degenen die al 5 jaar of langer bij ons oefenen en die dagelijks met de yoga en de yoga-filosofie bezig zijn. Het deelnemen aan deze lessen kan alleen op uitnodiging van de yogadocent.

Tijdens het verdiepings uur worden de asana’s o.a. in serievorm met flow beoefend of langer aangehouden. Men komt hierdoor in een goede conditie en kan de concentratie verbeteren. Er worden ook oefeningen zoals pranayama en moeilijkere asana’s gedaan. Waarvoor men al langer de yoga dient te beoefenen. De acht stappen van de Ashtanga Yoga vindt men ook terug in de Yoga op maat en de verdiepingslessen.

Er zijn diverse redenen waarom men de yoga beoefend. Men wil dit meestal dicht in de buurt van de eigen woonplaats. Een aantal redenen dat men de yoga beoefend staan hieronder vermeld. Met daarbij een plaats waar wij de yoga o.a. aanbieden. Uiteindelijk plaatsen wij de yoga in een breder perspectief. Het onderstaande is dan ook alleen bedoeld om u een beeld te geven van de diverse redenen dat men de yoga beoefend.

De reden kan een  ingang zijn om met de yoga als compleet systeem kennis te maken. Yoga gaat over alle energie . O.a.het fysieke lichaam, het denken en voelen, het energetisch lichaam en spiritualiteit. En de bewustwording van hoe dit alles met elkaar verbonden is.

Sommigen beoefenen de Yoga in onze Yogaschool in bijv. Woerden omdat men dit al langer elders beoefend heeft. En er achter gekomen is dat het beoefenen van Yoga leuk is om te doen. Je bent individueel bezig en toch is er in een yogales een gezellige sociale sfeer. Yoga voor een gezonder en prettiger leven.

Ontspanning in Woerden of ontspanning in Culemborg m.b.v. Yoga

Afvallen in Woerden of Culemborg :  Wat is nu eigenlijk de reden ?. Dat al dat tellen van calorieen en het volgen van diverse dieeten en diverse sportprogramma’s/schema’s, er nog niet toe hebben geleid dat je je doelstelling m.b.t. gewichtsvermindering nog niet hebt bereikt of hebt vastgehouden. Door het beoefenen van de Yoga kom je dichter bij jezelf. En ja ook je fysiek wordt er gezonder van.Niet alleen je spieren maar ook je organen, je zenuwstelsel en endocriene klieren. Het denken en de emoties komen meer tot rust en meer in balans.

Fit door Yoga : Door de yoga te beoefenen wordt u fitter vitaler in de meest brede zin van het woord. Een gezond lichaam in een gezonde geest, emotioneel meer in balans, de energie stroomt, geen blokkades, hoe kunt u ook uw fysieke inspanningen verrichten met niet meer dan u aan bijv spierkracht nodig hebt. Spierkracht en uithoudingsvermogen,ja dat is heel goed en gezond om te hebben. Bij de Asana’s gaat het er echter o.a. om dat u geen overtollige spanningen gebruikt qua spierkracht en het denken en uw emoties tot rust brengt. De spieren worden door het beoefenen van de yoga o.a. leniger, sterker, gezonder en onderhouden.Maar bij gezond en fitheid, gaat het om meer dan alleen het fysiek en het denken. Body mind en spirit.

Wij bieden onze yoga en meditatie lessen en andere diensten ook bij u op uw locatie aan. O.a. in de omgevingen van Utrecht, Den Bosch, Tiel, kunt u bijv. een yoga priveles of bedrijfs yogales nemen.

O.a. de yoga en meditatie lessen bieden we ook aan in de kleinere plaatsen zoals : Beusichem,Asch, Erichem, Kerk-Avezaath, Zoelen, Zoelmond, Maurik, Eck en Wiel,Buren, Geldermalsen, Rijswijk, Lienden, Ingen, Ommeren, Houten,Linschoten, Bodegraven, Zegveld, Driebruggen, Nieuwebrug, Vleuten, Yoga Culemborg, Yoga Woerden. De meeste yoga lessen bieden wij aan in de gemeente Woerden.

Voor meer informatie of voor het maken van  een afspraak voor een gratis proefles kunt u ons bellen of mailen. Onze gegevens zijn te vinden  op de contact pagina

Comments are closed.