Tai chi-Qi Gong lessen

De 5 ElementenQi Gong en Yoga bestaan uit meer dan alleen maar fysieke en ontspanningsoefeningen. Qi Gong betekent letterlijk energie oefening. Qi betekent energie, alles is energie te denken valt aan lichaam, geest, emoties, de natuur/omgeving. Gong betekent oefenen. De Qi Gong oefeningen werken zeer ontspannend.
Vaak denkt men dat oefenen alleen maar energie kost . Bij de Qi Gong en de Yoga is dit anders. De spanningen(in o.a. lichaam en geest) die niet nodig zijn om te doen wat je doet laten we los. Dus ook bij de lichaamsoefeningen is er geen sprake van een over – spannen van de spieren. Deze systemen vergroten en transformeren energie. De ademhaling en de geest worden rustiger. Het lichaam wordt zachter, gezonder en sterker. Blokaddes verdwijnen, de bloed en energiestroom komt weer op gang.

Qi Gong en Yoga zijn complete systemen. Ze versterken het fysiek, verbeteren de ademhaling en de concentratie. Sommige oefeningen zijn dynamisch, de gewrichten en spieren worden gezonder. Door o.a. ronde en vloeiende bewegingen. We houden de lichaamshoudingen soms ook langer aan. Zodat we meer benefit van de oefeningen kunnen krijgen.

De lessen beginnen met een aandachtsoefening. Daarna volgt er een algehele warming up, gevolgd door lichaams en ademhalings oefeningen. Iedere les wordt met een ontspanningsoefening of met een meditatie afgesloten.

Kom gerust eens langs voor een gratis proefles. Voor de Qi Gong en/of de Yoga. U kunt bij ons beoefenen wat u het meeste aanspreekt. Het zijn verschillende systemen met een zelfde doel: Gezondheid.

De Qi Gong/Chi Kung lessen worden in Woerden gegeven op zaterdag middag vanĀ  12:00 – 13:15 uur en en op de dinsdag avond om 19:00 uur

Voor meer informatie of een afspraak voor een gratis proefles kunt u ons bellen of mailen. Onze gegevens zijn te vinden op onze contact pagina

Comments are closed.